FOLK - FOUND - ANTIQUES

The wholesale source for antiques
and vintage in Central Europe

Cikkek

A Népbolt eredete

2018. Január 15.


Fogalom volt valaha a Népbolt

Rövid visszatekintés a múltba...

Az 1950-es évektől kezdve egészen a 2000-ben való megszűnéséig fogalom volt a magyar településeken a Népbolt. A napi munka és ügyek végeztével mindenki a Népboltba vágyott, hogy megvehesse a mindennapi szükségleteihez használatos dolgait.

Annak okán, hogy a szocialista szektor először a kis- és nagykereskedelemben jelent meg Magyarországon, a város-falu ellentét csökkentése nyomán nagy szerepet játszottak többek között a Népbolt kereskedések is az új szocialista településeken. Amit ma a szupermarketekben megkapunk, azt a XX. században a Népboltban (később Vegyesboltokban) vásároltak meg az emberek. Az az bármit, amire szükségük volt..., de nem is akárhogyan: a vevő a pulttól elment a pénztárhoz fizetni, majd vissza a blokkal, úgy kaphatta meg a vásárolt terméket. Még a régebbi időkben ládikákban tárolták a cukorkákat, fűszereket, rajta zománcozott táblán felirattal. Ami hiánycikk volt, ahelyett mindig ajánlottak mást a vevőnek, hogy boldogan távozzon az üzletből...!

Ezekben az időkben a kereskedelem egész más volt, hiszen nem volt gépkocsis áruszállítás. Helyette lovas kocsival, télen pedig lovas szánnal hordták az árut a vasútállomásról a boltokba, ami kemény, nehéz munka volt. Sokat dolgoztak az emberek, de nagyon jó volt a kollektíva és szerették a munkájukat!

A mi vállalatunk is erre az alapokra épült!

A cégünk ezeket a szép, régi emlékeket és hagyományokat szeretné megőrizni, továbbá megismertetni a világ minden táján azt a régmúlt érzést és eszmét, amit a Népbolt kínál.

Mi sem ismerünk akadályt, hiszen a Népbolt csapata kiváló munkatempóval és szakértelemmel rendelkezik. Munkatársaink azon az eszmén vannak, hogy a legjobb szolgáltatást nyújtsák leendő vevőinknek, beleértve a tárlatvezetést, ügyfélkiszolgálást.