FOLK - FOUND - ANTIQUES

The wholesale source for antiques
and vintage in Central Europe

Cikkek

A Vintage stílus

2018. Január 12.


Az igazi vintage otthon titkai

A Vintage stílus néhány évvel ezelőtt meghódította a lakberendezés világát és mind a mai napig az egyik legnépszerűbb irányzat maradt. A stílus lényege, hogy a régi bútorokat és kiegészítő kis dekorációs tárgyakat bátran össze kell keverni az új dolgokkal. A fehér szín dominanciája első ránézésre is szembetűnő, a pasztell kiegészítők és a régi elemek újragondolása és bemutatása pedig tovább növelik azt amit, csak úgy tudunk kifejezni, hogy "elegancia".
Ami igazán fantasztikussá teszi ezt a stílust az, hogy az első ránézésre használhatatlannak tűnő apróságokat, ósdi, divatjamúltnak hitt, ugyanakkor egykoron a mindennapokban használt tárgyakat, olyan pompázatosan tudja beépíteni az enteriőrbe, hogy az lélegzetelállító.

A Vintage stílus mellett elkerülhetetlen a  romantikus hangulat, az összhang szempontjából fontos, hogy az alkalmazott bútorok egyszínűek, vagy színben nagyon közel álljanak egymáshoz. Ezt a hatást csak a virágmintás textilek törik meg, amelyek legtöbbször tarkák. Ettől válik kiegyensúlyozottá, nyugoddtá a lakás és ettől még nem lesz a végeredmény vásári és közönséges, sokkal inkább kifinomult és egyedi. Fontos tudni, hogy a fehér bútorokat egy erősebb falszín mindig kiemeli.

Egy vintage stílusú lakás berendezése hosszú és nem egyszerű feladat. Viszont ha meg van hozzá a türelem, a jó szem és biztos stílusérzék, már csak a megfelelő bútorokat, kiegészítőket kell megtalálni, amiben a Népbolt mindig tud segítséget nyújtani.